Breakit Feature

Breakit pratar i nattmössan

Global Gaming, företaget bakom Ninja Casino, gick ut med rätt kassa siffror tidigare i veckan. Det ledde till att aktien rasade på börsen. Stefan Lundell på Breakit tyckte att det va en bra idé att skriva en krönika om spelbranschens framtid i samband med detta. Det är inget konstigt i sig. Bra tajming och den typen av nyheter drar nog en del klick från Breakits läsare.

Det finns några väldigt anmärkningsvärda saker i den som gör att man antagligen ska ta allting som Lundell säger med en nypa salt. Det första är att han tycker det är paradoxalt att spelbolagen har förlorat på införandet av spelpaus.se.

Jag är inget språkgeni på något sätt men jag tror inte att just det här är en paradox.

Den spelargrupp som förlorar absolut mest pengar har fått ett väldigt bra hjälpmedel i kampen mot sin sjukdom. Att spelbolagen förlorar pengar på det är det mest självklara resultatet i världshistorien.

Nästa sak är att han döper artikeln till “Nu väntar ett blodigt uppköpsrace bland svenska spelbolag”.

LOL, säger jag.

Bolag kommer att rensas bort i ganska hög fart närmsta månaderna men om det är någon av de stora spelarna som lägger en spänn på ett uppköp blir jag väldigt förvånad. De bolag som inte klarar av de nya marknadsförutsättningarna kan inte erbjuda något värde över huvud taget till exempelvis Unibet eller Betsson.

De har inga unika produkter alls och deras spelarbaser består av i praktiken enbart affiliatetrafik som bolagen kan köpa själva.

Det kan hända att någon köper dunder.com, men bortsett från det kommer bolagen bara stänga dörren till Sverige och fokusera på andra marknader eller sugas upp av sin licensgivare.

Om man förutser ett “blodigt uppköpskrig” förstår man nog inte riktigt hur den här branschen är uppbyggfd. Och då ska man kanske ge fan i att kommentera den.